kötelező kalkulátor
close

Ingyenes tanácsadás

Kérjük, küldje el az alábbi űrlap kitöltésével a kapcsolatfelvételhez szükséges elérhetőségi adatait. Szívesen fogadjuk pár soros üzenetét arról, hogy milyen területen számít segítségünkre!

close

Panaszbejelentő űrlap

Cikk

MILYEN KOCKÁZATOK MERÜLHETNEK FEL EGY VÁLLALATNÁL?

hitelfedezeti biztosítás utasbiztositás Kárrendezési tanácsadás Kockázatkezelési tanácsadás

A kockázatot a veszély hozza létre. Veszélynek a nem ismert, de mindenképp negatív hatású vagy valószínűségű eseményt nevezzük. Ilyen negatív hatás pl. a kitűzött célok meghiúsulása, valamint a tervezett erőforrások, illetve időtartam túllépése, kár, katasztrófa stb. A kockázat egy olyan lehetőség, eshetőség, melynek során a tevékenységünk tényleges eredménye eltér a tervezettől. Nem kockázat az, ami bizonyosan bekövetkezik, vagy biztosan nem következik be. A vállalatok vezetősége nap mint nap szembesül a kockázatok sokaságával. Ha tetszik, ha nem, ezekkel foglalkozni kel, tudomást kell ezekről venni.

Ezek például a következők lehetnek: árfolyam kockázat, hitel kockázat, vezetői döntések kockázata, működési kockázatok, stratégiai kockázatok, vállalati vagyon megőrzése, vagyonvédelem, természeti katasztrófák, munkavállalók egészsége, munkavédelem, munkahelyi biztonság, szerződéses kockázatok, környezeti kockázatok, környezetszennyezés, terrorizmus, szándékos károkozás, fenyegetettség, hibás termékkel, termékfelelősséggel kapcsolatos kockázatok, üzemszünet, vállalati flottával, működtetésével kapcsolatos kockázatok, információtechnológiai kockázatok, stratégiai munkaerő megtartás, pótlás, utánpótlás, hibás működésből eredő másnak okozható károk, beszállítók kockázata, vevői kockázatok, versenyhelyzet kockázat.

Tapasztalatunk szerint bizonyos szinten szoktak is ezekkel foglalkozni a vállalatok, azonban ritka a teljes körű, professzionális kockázatkezelés. Ebben tudnak kockázatkezelési szakértőink segíteni önnek.

Ha érdeklik a megoldások, akkor keressen minket a kötelezettségektől mentes tanácsadásért!


vissza a nyitólapra