kötelező kalkulátor
close

Ingyenes tanácsadás

Kérjük, küldje el az alábbi űrlap kitöltésével a kapcsolatfelvételhez szükséges elérhetőségi adatait. Szívesen fogadjuk pár soros üzenetét arról, hogy milyen területen számít segítségünkre!

close

Panaszbejelentő űrlap

Kockázatkezelési tanácsadás

szakértői segítséget kérek a tanácsadás ingyenes és nem jelent semmilyen kötelezettséget.

Mi az a kockázatkezelés?

A kockázatkezelés azon kockázatok folyamatos feltárása, amelyek veszélyeztetik az érdekeltek céljait és érdekeit, valamint olyan üzletpolitika megfogalmazása és olyan rendszer bevezetése, amely alkalmas a vállalatot fenyegető kockázatok elemzésére, valamint kockázatcsökkentő és finanszírozó eljárások alkalmazására.

Felelősen gondolkodó vezetők szerint egyetlen vállalat, vállalkozás, ill. önkormányzat sem működhet kellőképpen kidolgozott, a társaság méretéhez, működéséhez, specializált helyzetéhez igazodó és folyamatosan karbantartott kockázatkezelési program nélkül.

Felmérjük a kockázatokat, majd komplex kockázatkezelést dolgozunk ki

Belegondolt már, hogy hányféle kockázat leselkedik a cégére? Tud rendszeresen foglalkozni minden veszélyforrással?

Csak hogy egy párat említsünk: árfolyamkockázat, hitelkockázat, vagyonvédelem, vezetői döntések kockázata, vállalatirányítás, természeti katasztrófa, munkavédelem, tűzvédelem, környezetszennyezés, szándékos károkozás, üzemszünet, munkaerő megtartás/pótlás, termékfelelősséggel, vevőkkel, beszállítókkal kapcsolatos kockázatok…

Tapasztalatunk szerint ennyi kockázatot naprakészen és megfelelően kezelni annyira összetett és időigényes feladat, hogy esélytelen, hogy mindennel foglalkozni tudjon egy átlagos cég. Pedig ettől még nagyon fontos lenne.

A mi feladatunk, hogy felmérjük a cége működése közben felmerülő kockázatokat, majd kidolgozzuk az ezeket lefedő legmegfelelőbb kockázatkezelési programot.

Mik a kockázatkezelés lépései?

A kockázatkezelés igen összetett, és komoly naprakészséget igénylő folyamat. Szakértőink ebben tudnak Önnek segíteni.

A kockázatkezelés igen összetett, és komoly naprakészséget igénylő folyamat. Szakértőink ebben tudnak Önnek segíteni.

  • Audit, kockázati monitoring

Cégünk az Ön szándékával megegyezően, az Ön megbízásából feltérképezi a lehetséges kockázatokat, felméri a veszélynek kitett területeket (pl.: vagyoni, személyi, pénzügyi, felelősségi stb.). A feltárt kockázatokat, adatokat Önnel együtt elemezzük, tanácsot adunk a kockázatok kezelésére, csökkentésére vonatkozóan, majd segítünk a konkrét biztosítási igény megfogalmazásában.

  • A kockázatok hatásainak minimalizálását szolgáló eszközök, lehetőségek

Azokra a feltárt kockázatokra, amelyek esetleges bekövetkezte esetén Ön nem akar, vagy nem tud saját forrást felhasználni, keresni kell egy partnert, aki térítésért részben vagy egészében átvállalja az esetleges veszteségeket. Tehát a szerződő, vagyis Ön a biztosítóra terheli kockázatát.

  • Komplex kockázatkezelési megoldás kidolgozása, kockázatáthárítás
  • Biztosítási koncepció, konstrukció kidolgozása

A megfogalmazott biztosítási igény alapján, cégünk segít a biztosítási palettán fellelhető összes biztosítás közül a legkedvezőbbet kiválasztani, meglevő biztosítását átstrukturálni, optimalizálni akár egyedi ajánlatok kidolgozásán keresztül is. Így ügyfelünk ismételten pénzt takarít meg a legolcsóbb vagy ugyanannyi díjért magasabb színvonalú, bővebb szolgáltatást nyújtó biztosítás megkötésével.

  • Versenyeztetés

A biztosítási konstrukció szerint összeállított, az optimális biztosítási fedezet elérése érdekében, biztosítók részére meghirdetett verseny, melynek célja a legjobb díj/fedezet/szolgáltatás arány elérése

  • Dokumentálás

Kockázatkezelési koncepció aktualizálás, módosítás

  • Ügyintézés

Az Ön megbízása alapján a szerződésünk teljes tartama alatt, minden a biztosításokkal kapcsolatos ügyintézési feladatot leveszünk az Ön válláról.

  • Kárszerviz

A teljes kárszerviz tevékenységünk elsődleges célja a vállalat valamennyi (vagyontárgyak, gépjárműpark, felelősségi károk stb.) biztosítási eseményével kapcsolatosan az elérhető legmagasabb biztosítási szolgáltatás kifizettetése, a felmerülő adminisztrációs terhek, munkaidő kiesések és pénzügyi kinnlevőségek, terhek csökkentése, valamint egy komplex adatbázis létrehozása, mely alapjául szolgál egy belső kockázatkezelési rendszer kialakításához.

szakértői segítséget kérek
a tanácsadás ingyenes és nem jelent semmilyen kötelezettséget.

Rólunk mondták

Eger város
qouteEger Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Optimális Kft között az elmúlt években kiegyensúlyozott, rugalmas kapcsolat alakult ki. Az Optimális Kft 2013. évben előkészítette az önkormányzat vagyon- és felelősségbiztosítása tárgyában kiír közbeszerzési eljárást, majd aktívan részt vett a közbeszerzési eljárás lebonyolításában is. Az évek során a biztosítók pályáztatásával az önkörmányzat számára kiválasztotta a legkedvezőbb lehetőségeket, majd konstruktívan közreműködött és a mai napig is közreműködik a biztosítási események- mind a károsultak, mind az önkormányzat érdekeit szem előtt tartva- kezelésében, sikeres lezárásában. qoute

Juhászné dr. Krecz Erzsébet


Gazdasági irodavezető
Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Eger város
qouteRugalmas, megbízható, ügyfélorientált, gyors – így tudnánk röviden jellemezni az Optimális Biztosítási Portfolió Kft. munkáját! Az Eger Termál Fürdőüzemeltető Kft. 2012-ben döntött úgy, hogy a társasággal együttműködik. Partnerünk rendszerbe szedve a teljes piaci lehetőségeket felsoroltatva segítette a döntésünket, és azóta is folyamatosan tájékoztat minket az új, jobb lehetőségekről. Sikeres együttműködésünknek hála cégünk kedvező konstrukció mellett nyugodt szívvel üzemeltetheti intézményeit. qoute

Bíró Katalin


Kommunikációs asszisztens
Eger Termál Kft.
Eger város
qouteAz Optimális Biztosítási Portfólio Kft-vel éveken át tartó jó kapcsolatot ápolunk. A munkatársak nagyon kedvesek, precízen, gyorsan es pontosan végzik a rajuk kiszabott feladatokat, bizonyítva ezzel szakmai tudásukat. Kreatívak és segítőkészek a feladatok megoldásában. Minden évben szakmailag magas színvonalú összefoglalókat kapunk, ami cégünknek nagy segítség. A határidő lejárta előtt befejezik a munkát. Amennyiben barmi kérdésünk merülne fel egy feladattal kapcsolatban, nem riadnak vissza, hanem azonnal ellátják azt. Nagyon köszönjük az eddigi munkájukat és reméljük, hogy még hosszú távon keresztül együtt fogunk működni. qoute

Kaló István


Ügyvezető igazgató
Feba 2000 Kft.
Eger város
qouteAz Optimális Kft-vel 2010. novemberétől dolgozunk együtt. A biztosítás területén szakmailag felkészült, munkáját szervezettség, pontosságra való törekvés jellemzi, rendelkezésre állásuk példás. Önkormányzatunk és a biztosítási szerződés hatálya alá tartozó szervezeti egységei érdekeit magas színvonalon képviselik a biztosító társaságoknál, az ügyintézést nagymértékben átvállalják. Nagy segítségünkre vannak az önkormányzati vagyon- és felelősség, kötelező gépjármű felelősség, illetve casco biztosításra vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatásában. Vezetőire és munkatársaira magas szintű szakmai hozzáértés jellemző. A cég teljesítményével teljes mértékben meg vagyunk elégedve. qoute

Fürjes Pál


Ózd Város Polgármestere
Ózd Város Önkormányzata